Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία – Με μώλωπες στο δικαστήριο

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακιστέοι οι 4 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία – Με μώλωπες στο δικαστήριο

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης

Οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στη Μόσχα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για δύο μήνες από δικαστήριο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η 24η Μαρτίου κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους στη Ρωσία μετά το μακελειό  στην πιο φονική επίθεση που σημειώνεται στο ρωσικό έδαφος εδώ και δύο δεκαετίες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 11 συλλήψεις υπόπτων σε σχέση με την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων φερόμενων ως δραστών. Προφυλακιστέοι έως τις 22 Μαΐου κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση.  Πάντως, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί μέχρι να γίνει η δίκη. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του.