Παγκόσμια συγκίνηση για την Κέιτ Μίντλετον μετά την αποκάλυψή της ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Παγκόσμια συγκίνηση για την Κέιτ Μίντλετον μετά την αποκάλυψή της ότι διαγνώστηκε με καρκίνο

Η 42χρονη πριγκίπισσα ανακοίνωσε την μάχη που δίνει με τη νόσο - Μηνύματα συμπαράστασης απ' όλο τον κόσμο

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο η εξομολόγηση της Κέιτ Μίντλετον για το μυστήριο γύρω από την ίδια τον τελευταίο καιρό, κάτι που είχε πυροδοτήσει αρκετές θεωρίες συνωμοσίας.

Με ένα βίντεο στο Instagram ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εμφανίζεται χαμογελαστή καθιστή σε ένα παγκάκι στο Ουίνδσορ και όπως αποκαλύπτει η περιπέτεια με την υγεία της άρχισε τον Ιανουάριο, όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος.

«Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε σοβαρή εγχείρηση στην κοιλιά στο Λονδίνο και τότε θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, από τις μετέπειτα εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα μου συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής» επισημαίνει.

«Αυτό φυσικά ήταν ένα τεράστιο σοκ και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της οικογένειας μας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος γι’ αυτούς και για να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά. Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα, εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ, στο μυαλό, το σώμα και το πνεύμα μου» είπε. «Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη παρηγοριά. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας» πρόσθεσε.

Η Κέιτ Μίντλετον κλείνει το βίντεο της ζητώντας από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της οικογένειας αυτή τη δύσκολη στιγμή και διαβεβαιώνει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της. «Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα ενώ ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν θα είμαι σε θέση, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωσή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι ανέφεραν τα διεθνή ΜΜΕ

Αμέσως μετά την προβολή του βιντεοσκοπημένου μηνύματος της πριγκίπισσας τα ΜΜΕ παγκοσμίως πρόβαλαν στο πρώτο τους θέμα την είδηση.

Συγκεκριμένα η Daily Mail γράφει στον τίτλο: Η Κέιτ αποκάλυψε πως έχει καρκίνο. Η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας, γενναία αν ανακοίνωσε πως δίνει μάχη με την ασθένεια και κάνει χημειοθεραπείες», προσθέτοντας την φράση της: «θα είμαι καλά».

«Η Κάθριν, πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει καρκίνο» αναφέρει στον τίτλο του το CNN, το οποίο το ανέδειξε σε πρώτο θέμα.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι κάνει θεραπεία για τον καρκίνο» σχολιάζει το BBC.

Η Independent τονίζει: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε την προσωπική μάχη της με τον καρκίνο σε ένα γενναίο μήνυμα σε βίντεο»

Η Corriere de la Serra έχει επίσης πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση της Μίντλετον.

«Είμαι περήφανος για το θάρρος της»

«Περήφανος» δηλώνει ο βασιλιάς Κάρολος για το θάρρος της Κέιτ Μίντλετον να μιλήσει για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε και τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται.

Ο Κάρολος είναι «τόσο περήφανος για την Κάθριν για το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε και παρέμεινε σε στενή επαφή μαζί της όλες τις τελευταίες εβδομάδες αφού πέρασαν μαζί χρόνο στο νοσοκομείο» δήλωσε εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

«Ο Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου» προστίθεται στη δήλωση.

Ευχές από Χάρι και Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν σύντομη δήλωση με την οποία εύχονται ταχεία ανάρρωση στην Κέιτ Μίντλετον.

«Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε να είναι σε θέση να το κάνουν ιδιωτικά και εν ειρήνη», αναφέρουν στη δήλωσή τους.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσεύχεται για την ανάρρωση της πριγκίπισσας Κέιτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι "προσεύχεται" για την ανάρρωση της πριγκίπισσας Κέιτ, μετά την ανακοίνωση νωρίτερα από την σύζυγο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ ότι πάσχει από καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία.

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι μαζί με την σύζυγό του Τζιλ ενώνει τη φωνή του με "εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο προσευχόμενος για την ανάρρωσή σας, πριγκίπισσα Κέιτ".