Ιταλία: Κατασχέθηκαν 18 εκατ. ευρώ αδήλωτων δωρεών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 18 εκατ. ευρώ αδήλωτων δωρεών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Πρόκειται για «άτοκα δάνεια» που είχε χορηγήσει ο Καβαλιέρε σε καταδικασμένο για μαφιόζικες μεθόδους πρώην γερουσιαστή του

Πριν περάσει ένας χρόνος από τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Καβαλιέρε επανέρχεται στην ιταλική ειδησεογραφία, αυτή τη φορά λόγω... δωρεών.

Όπως τονίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, ο φίλος. σύμβουλος και πρώην γερουσιαστής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο ντελ’Ούτρι, είδε σήμερα την Εισαγγελία της Φλωρεντίας να του επιβάλλει την κατάσχεση άνω από 18 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο ντελ’Ούτρι –ο οποίος καταδικάστηκε για εξωτερική συνέργεια σε διασύνδεση τύπου μαφίας– βάσει σχετικού νόμου, θα έπρεπε να είχε κοινοποιήσει τις όποιες συναλλαγές οποιουδήποτε ποσού άνω των 10.330 ευρώ, κάτι που ο πρώην γερουσιαστής φέρεται να παρέλειψε να κάνει.

Αναλυτικά, ανάμεσα στα αδήλωτα εισοδήματα συγκαταλέγονται «άτοκα δάνεια», που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε καταβάλει στην οικογένεια ντελ’Ούτρι (Μαρτσέλο, σύζυγο και γιος τους), αλλά και ποσό των 30.000 ευρώ μηνιαίως που ο Καβαλιέρε πλήρωσε από το 2021. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 42,5 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Ρώμη, Κρίστιαν Μαυρής, η La Repubblica κάνει λόγο για κατάσχεση ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ και υπογραμμίζει πως ο υπολογισμός του συνολικού ποσού των απολαβών των ντελ’Ούτρι από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «εξαιρεί το κληροδότημα των 30 εκατ. ευρώ που υπέδειξε ο Καβαλιέρε στη διαθήκη του υπέρ του φίλου-συμβούλου του».