Σε deepfake βίντεο πορνό έβαλαν να πρωταγωνιστεί η Τζόρτζια Μελόνι δύο άνδρες

Σε deepfake βίντεο πορνό έβαλαν να πρωταγωνιστεί η Τζόρτζια Μελόνι δύο άνδρες

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, για deepfake βίντεο πορνό όπου οι δράστες τοποθέτησαν το πρόσωπό της σε σώμα πορνοστάρ.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας με την αγωγή της εναντίον των δυο φερόμενων δημιουργών των βίντεο διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ, ένα «συμβολικό» ποσό σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Μαρία Τζούλια Μαρόντζιου. Η Μελόνι θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στις 2 Ιουλίου στο δικαστήριο στη Σαρδηνία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA και αν κερδίσει τη δίκη, θα δωρίσει το ποσό σε οργάνωση υποστήριξης γυναικών θυμάτων ανδρικής βίας. Στην έρευνα των ιταλικών Αρχών που ξεκίνησε το 2020 στην πόλη Σασαρι, βρίσκονται ένας 40χρονος κάτοικος Σαρδηνίας, ο οποίος πιστεύεται ότι δημιούργησε με ειδικό λογισμικό τα deepfake βίντεο με τη Μελόνι -όταν εκείνη ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση – και ο 73χρονος πατέρας του.

Η αστυνομία είπε ότι μπόρεσε να τους εντοπίσει ανιχνεύοντας την κινητή συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για την ανάρτηση των βίντεο. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση. Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, ορισμένες υποθέσεις δυσφήμισης μπορεί να είναι ποινικές και να επισύρουν ποινή στερητική της ελευθερίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα βίντεο δημοσιεύτηκαν σε πορνογραφικό ιστότοπο στις ΗΠΑ, όπου συγκέντρωσαν «εκατομμύρια» προβολές σε διάστημα αρκετών μηνών.

Στην αγωγή της η Μελόνι σημειώνει ότι θέλει να στείλει ένα μήνυμα «σε όλες τις γυναίκες που είναι θύματα τέτοιου είδους κατάχρησης εξουσίας και να μην φοβούνται να καταθέτουν μήνυση».