Σάλος στην Αλβανία με τον Έντι Ράμα να χειρονομεί σε γυναίκα ρεπόρτερ – Δείτε το βίντεο

Σάλος στην Αλβανία με τον Έντι Ράμα να χειρονομεί σε γυναίκα ρεπόρτερ – Δείτε το βίντεο

Έσπρωξε δημοσιογράφο στο πρόσωπο

Μεγάλο σάλο έχει προκαλέσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αφότου έσπρωξε δημοσιογράφο στο πρόσωπο, αγνοώντας τις ερωτήσεις της σε συνέντευξη Τύπου, στην αλβανική πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που ο Έντι Ράμα απλώνει το χέρι του και αγγίζει το πρόσωπο μιας δημοσιογράφου, ενέργεια που οι οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισαν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας και «ανώμαλη» συμπεριφορά εκ μέρους του πρωθυπουργού, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση της δημοσιογράφου Αμπρόζια Μέτα, σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν -περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Σημειώνεται πως η διεθνής οργάνωση υπεράσπισης και υποστήριξης γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ δημοσιογράφων «Women Press Freedom», καταγγέλλει την επιθετικότητα του Αλβανού πρωθυπουργού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι απαράδεκτο να σπρώχνεις μια δημοσιογράφο».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύει περιφρόνηση προς τον κριτικό Τύπο. Στεκόμαστε στο πλευρό της Μέτα και απαιτούμε από τον Ράμα να ζητήσει συγγνώμη και να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους με σεβασμό» αναφέρει η οργάνωση.