Ποινή κάθειρξης 13 ετών σε έναν Βόσνιο στη Γαλλία που έριξε καυτό λάδι στη σύζυγό του

Ποινή κάθειρξης 13 ετών σε έναν Βόσνιο στη Γαλλία που έριξε καυτό λάδι στη σύζυγό του

Χρειάστηκε η επείγουσα διακομιδή της με ελικόπτερο σε εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης εγκαυμάτων

Ένας υπήκοος Βοσνίας ηλικίας 45 ετών, ο οποίος έριξε καυτό λάδι πάνω στο κεφάλι της συζύγου του, προκαλώντας της πολύ σοβαρά εγκαύματα, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 13 ετών στη Γαλλία για διάπραξη βασανιστηρίων ή βαρβαροτήτων.

Η δίκη, που διεξαγόταν από χθες στο δικαστήριο του Κολμάρ (ανατολικά), αφορούσε γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την 21η Ιουλίου του 2020 στο διαμέρισμα αυτού του ζευγαριού από τη Βοσνία στη Μιλούζ (ανατολικά).

Η σύζυγος κατηγόρησε τον πρώην πλέον σύζυγό της ότι της έριξε μια κατσαρόλα με καυτό λάδι πάνω στο κεφάλι της. Χρειάστηκε η επείγουσα διακομιδή της με ελικόπτερο σε εξειδικευμένο κέντρο αντιμετώπισης εγκαυμάτων, όπου παρέμεινε εκεί για 25 ημέρες. Στη μονάδα αυτή χρειάστηκε να της τοποθετηθούν δερματικά μοσχεύματα και να της αλλάζουν τους επιδέσμους υπό αναισθησία προκειμένου να αποφεύγει τους αφόρητους πόνους.

Ενώπιον του δικαστηρίου εξήγησε πως την παραμονή της επίθεσης ζήτησε από τον σύντροφό της να φύγει από το σπίτι, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Για την εισαγγελέα Καρίν Γκρεφ, ο άνδρας ήθελε να τιμωρήσει τη σύζυγό του, χρησιμοποιώντας μια τεχνική «του Μεσαίωνα»: «Ήθελε να σκοτώσει τη γυναίκα, όχι τη μητέρα, αφαιρώντας της τη δύναμη της αποπλάνησης». Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Από την πλευρά του, ο 45χρονος αρνήθηκε την ενοχή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για ένα ατύχημα στο σπίτι: η σύζυγός του είχε βάλει λάδι να ζεσταθεί στην κουζίνα. Της έπεσε το τσιγάρο που κρατούσε και καθώς σηκώθηκε βρήκε στη λαβή της κατσαρόλας με τον κότσο της.

Ο δικηγόρος του ζήτησε την αθώωσή του.

Εντούτοις, η εισαγγελέας αποκάλυψε σειρά στοιχείων που έρχονταν σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, όπως για παράδειγμα την απουσία λαδιού στο τραπέζι.

Πέραν της ποινής κάθειρξης, επιβλήθηκε στον 45χρονο απαγόρευση εξόδου από τη γαλλική επικράτεια και αφαίρεση της άσκησης γονικής μέριμνας.