Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί στη γερμανία ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σουηδικού κοινοβουλίου

Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί στη γερμανία ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σουηδικού κοινοβουλίου

Σκόπευαν να επιτεθούν με όπλα και να σκοτώσουν αστυνομικούς και άλλους ανθρώπους

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο την σύλληψη δύο Αφγανών στην Γκέρα της Θουριγγίας, με την υποψία του σχεδιασμού τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του σουηδικού κοινοβουλίου.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας δήλωσε ότι πρόκειται για τους Ιμπραχίμ Μ.Γκ. και Ραμίν Ν. , οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν με όπλα και να σκοτώσουν αστυνομικούς και άλλους ανθρώπους στο σουηδικό κοινοβούλιο, στην Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι γερμανικές αρχές, οι δύο συλληφθέντες «έχουν κάνει ήδη και σχετικές προετοιμασίες», ακολουθώντας τις οδηγίες ατόμων που σχετίζονται με το παρακλάδι του «Ισλαμικού Κράτους» ISPK από την περιοχή Χορασάν, στο Αφγανιστάν και στο ανατολικό Ιράν.

Ο Ιμπραχίμ Μ.Γκ. εντάχθηκε ως ενεργό μέλος στο ISPK από τον Αύγουστο του 2023 και έχει ήδη διαπιστωθεί ότι έστελνε χρήματα από την Γερμανία στο Αφγανιστάν προκειμένου να στηρίξει μέλη του ΙΚ που ήταν φυλακισμένα στην βόρεια Συρία, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Πριν από λίγους μήνες η οργάνωση του ανέθεσε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον στης Σουηδίας και άλλων σκανδιναβικών χωρών, μετά τα περιστατικά με το κάψιμο του Κορανίου σε διαδηλώσεις. Τους τελευταίους μήνες οι σουηδικές αρχές έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά και την ένοπλη επίθεση μέλους του ISPK εναντίον Σουηδών οπαδών ομάδας ποδοσφαίρου, στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Οκτώβριο.