Ισπανία: Φορτηγό έπεσε σε οχήματα κατά τη διάρκεια ελέγχου – Έξι νεκροί

Ισπανία: Φορτηγό έπεσε σε οχήματα κατά τη διάρκεια ελέγχου – Έξι νεκροί

Ο οδηγός όταν έλαβε σήματα από τους αστυνομικούς, έκανε «απότομο ελιγμό»

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις πρωινές ώρες της Τρίτης στον ισπανικό αυτοκινητόδρομο 4, που συνδέει τη Σεβίλλη με το Καντίθ, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Ο οδηγός του φορτηγού, όταν έλαβε σήματα από τους αστυνομικούς, έκανε «απότομο ελιγμό». Οι αρχές, όπως αναφέρει το euronews, πιστεύουν ότι η απόσπαση της προσοχής του οδηγού ήταν πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Δύο από τα θύματα είναι αξιωματικοί της Guardia Civil, ενώ οι άλλοι τέσσερις βρίσκονταν στο σημείο και παρασύρθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Τρεις ακόμη πολιτοφύλακες τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι πολιτοφύλακες πραγματοποιούσαν οδικούς ελέγχους ρουτίνας, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, παραπλεύρως της εθνικής οδού, όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω τους.

Φαίνεται ότι ο οδηγός έστριψε το φορτηγό προς την άκρη του δρόμου, παρασύροντας τρία οχήματα της αστυνομίας και τουλάχιστον άλλα δύο πολιτικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο ελέγχου της αστυνομίας.

Ο οδηγός του φορτηγού, που δεν έπαθε τίποτα, και συνελήφθη, εξετάστηκε για αλκοόλ και άλλα ναρκωτικά με αρνητικά αποτελέσματα σε όλα.

Το περιστατικό συμβαίνει έναν μήνα μετά τον θάνατο δύο Ισπανών πολιτοφυλάκων στην θάλασσα στην περιοχή του Κάντιθ, όταν έμποροι ναρκωτικών έπεσαν με το σκάφος τους επάνω στο περιπολικό της πολιτοφυλακής κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Η Ισπανία είναι βασική δίοδος εισαγωγής των ναρκωτικών στην Ευρώπη και η Ανδαλουσία, εξαιτίας της γειτνίασής της με το Μαρόκο, κέντρο παραγωγής ρητίνης κάνναβης, μία από τις βασικές πύλες εισόδου ναρκωτικών στο ισπανικό έδαφος.