ΥΠΕΞ Ιταλίας: Κανείς στο ΝΑΤΟ δεν μιλά για άμεση εμπλοκή στην Ουκρανία, θα υπήρχε κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

ΥΠΕΞ Ιταλίας: Κανείς στο ΝΑΤΟ δεν μιλά για άμεση εμπλοκή στην Ουκρανία, θα υπήρχε κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης

«Έχουμε ταχθεί προς στήριξη μιας χώρας που δέχθηκε μια επίθεση η οποία παραβίασε κάθε διεθνή κανόνα»

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, αναφέρθηκε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και στον ρόλο και στη στρατηγική της Ευρώπης και της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ειδικότερα, ο Ταγιάνι δήλωσε στην εφημερίδα του Μιλάνου: «Κανείς στα πλαίσια του ΝΑΤΟ δεν μίλησε ποτέ για άμεση στρατιωτική επέμβαση, γνωρίζουμε καλά τι είδους συνέπειες θα μπορούσε να έχει μια σύρραξη, η οποία θα κινδύνευε να εξελιχθεί σε πυρηνική. Και προσθέτω: το ίδιο το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να γίνει μέλος της, μόνο μετά τη λήξη του πολέμου, διότι με το ενδεχόμενο μιας άμεσης ένταξης θα ήμασταν υποχρεωμένοι να παρέμβουμε υπέρ μιας χώρας της Συμμαχίας, η οποία δέχεται επίθεση».

Παράλληλα, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε: «Έχουμε ταχθεί προς στήριξη μιας χώρας που δέχθηκε μια επίθεση η οποία παραβίασε κάθε διεθνή κανόνα. Πρόκειται για χώρα που βρίσκεται στις πύλες της Ευρώπης. Ο στόχος μας, όμως, είναι να πετύχουμε την ειρήνη, όχι να επεκταθεί ο πόλεμος. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βοηθάμε την Ουκρανία να αντέξει, ο λόγος για τον οποίο δεν θα μείνουν μόνοι, ώστε να φτάσουμε στη λήξη των εχθροπραξιών, χωρίς μια χώρα να έχει κάνει