Ουκρανικά drones πλήττουν το ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Σιζράν

Ουκρανικά drones πλήττουν το ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου Σιζράν

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία στοχοποιεί τις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Σαμάρα δήλωσε σήμερα ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έπληξαν δύο διυλιστήρια πετρελαίου της Rosneft στην περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα, προκαλώντας ωστόσο πυρκαγιά στη μια μονάδα.

Ο κυβερνήτης Ντμίτρι Αζαρόφ ανέφερε σε δήλωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ότι φλέγεται το διυλιστήριο Σιζράν της περιοχής αυτής, την οποία διασχίζει ο ποταμός Βόλγας, αλλά ότι η επίθεση στο διυλιστήριο Νοβοκουμπίσεφ απωθήθηκε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι και στα δύο εργοστάσια απομακρύνθηκαν και ότι δεν υπάρχουν θύματα. Βίντεο –η αυθεντικότητα του δεν έχει επαληθευτεί– που μεταφορτώθηκε στο διαδίκτυο, δείχνει μεγάλη πυρκαγιά στο διυλιστήριο Σιζράν, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να επιχειρούν στο σημείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία στοχοποιεί τις πετρελαϊκές υποδομές της Ρωσίας, πλήττοντας διυλιστήρια σε όλο το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί χθες την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.