Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την cruise συλλογή του στη Σκωτία

Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει την cruise συλλογή του στη Σκωτία

Σκηνικό του σόου θα είναι οι κήποι του Κάστρου Ντρούμοντ

Ο οίκος Dior έχει γίνει συνώνυμο των επιδείξεων μόδας σε πολυτελείς προορισμούς, στις οποίες αποτίει φόρο τιμής στην χώρα που τον φιλοξενεί με κολεξιόν με πολιτιστικά στοιχεία.

Επόμενος σταθμός του γαλλικού οίκου είναι η Σκωτία για την επίδειξη της cruise συλλογής 2025.

Σκηνικό του σόου θα είναι οι κήποι του Κάστρου Ντρούμοντ (Drummond Castle) στο Περθσαϊρ με τον Dior να τιμά το τοπόσημο του 16ου αιώνα και να καλωσορίζει διεθνείς επισκέπτες για να ζήσουν τη μαγεία.

«Μια ποιητική πρόσκληση για εκεί όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται, γιορτάζοντας τους μοναδικούς, ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν από την ίδρυση του οίκου για το ντεφιλέ για την κολεξιόν φθινόπωρο-χειμώνας του 1947» αναφέρει ο Dior σε ανακοίνωσή του.

Η τοποθεσία είναι εντυπωσιακή, με έναν αναγεννησιακό κήπο που χρονολογείται από το 1630, με γαλλικά αγάλματα και ιταλικές βεράντες, ένα ιδανικό σκηνικό για έναν γαλλικό οίκο με διευθύντρια δημιουργικού τη Μαρία Γκράτσια Κιούρι από τη Ρώμη, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το κάστρο βρίσκεται σε περιοχή με τη σειρά ρωμαϊκών οχυρώσεων γνωστή ως Gask Ridge.

Το Κάστρο αποτέλεσε σκηνικό της ταινίας του 1995 «Rob Roy», καθώς εκεί έζησε ο κακός μαρκήσιος Μοντρόουζ που υποδύθηκε ο Τζον Χαρτ.

Η επίδειξη μόδας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου.