Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Ο Πούτιν σκότωσε τον Ναβάλνι»

H χήρα του πολέμιου του Ρώσου προέδρου Γιούλια Ναβάλναγια ορκίστηκε να συνεχίσει το έργο του

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία.

Μετά τον θάνατο του Ναβάλνι, η Ναβάλναγια παροτρύνει τους δυτικούς ηγέτες να πιέσουν για δικαιοσύνη για τον θάνατο του συζύγου της και έχει ορκιστεί να συνεχίσει το έργο του και τον αγώνα του για μια «ελεύθερη Ρωσία». Η Γιούλια Ναβάλναγια άρχισε την ομιλία λέγοντας ότι το Στρασβούργο ήταν μια από τις αγαπημένες πόλεις του ζευγαριού, αλλά πλέον «δεν κυκλοφορεί» με την οικογένειά της, αντί αυτού απευθύνεται στο κοινοβούλιο για τον θάνατο του συζύγου της σε μια απομακρυσμένη ποινική αποικία της Αρκτικής.

Στη συνέχεια, η Ναβαλνάγια είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σκότωσε» τον σύζυγό της. Ο Ναβάλνι «βασανίστηκε για τρία χρόνια» με εντολή του, πρόσθεσε, και περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησής του είπε ότι «πείνασε και απομονώθηκε από τον έξω κόσμο σε ένα μικροσκοπικό κελί και του αρνήθηκαν επισκέψεις, τηλεφωνήματα και επιστολές». Ο Αλεξέι ενέπνευσε τους ανθρώπους παρά τους περιορισμούς που του έθεσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ζωής του, συνέχισε η χήρα του πολέμιου του Βλαντίμιρ Πούτιν.