Έκκληση από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Έκκληση από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

«Ανησυχώ βαθιά για το φοβερό ανθρώπινο κόστος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή»

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα, επισημαίνοντας πως πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σε μια ασυνήθιστη άμεση παρέμβαση για ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ο Ουίλιαμ, ο 41χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε οργανώσεις αρωγής, με έδρα το Λονδίνο, που εργάζονται στην περιοχή, στοχεύοντας να αναγνωρίσει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος το 2018 έγινε το πρώτο υψηλόβαθμο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα μια συναγωγή για να μιλήσει με νέους ανθρώπους, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον αντισημιτισμό και το μίσος, στο πλαίσιο του προγράμματος των υποχρεώσεών του.

«Ανησυχώ βαθιά για το φοβερό ανθρώπινο κόστος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί άνθρωποι», τόνισε ο Ουίλιαμ.

«Εγώ, όπως τόσοι πολλοί άλλοι, θέλω να δω το τέλος των εχθροπραξιών όσο το δυνατόν συντομότερα. Υπάρχει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αυξηθεί η ανθρωπιστική στήριξη στη Γάζα. Είναι κρίσιμο αυτή η βοήθεια να εισέλθει και οι όμηροι να απελευθερωθούν».

Με τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο να απέχει αυτή τη στιγμή από τις επίσημης δημόσιες υποχρεώσεις του, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο, ο Ουίλιαμ αναμένεται να αναλάβει σημαντικότερα καθήκοντα, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε γενικές γραμμές, τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν να κάνουν δηλώσεις σχετικά με πολιτικά θέματα, όμως προτού ο πατέρας του γίνει βασιλιάς, εκείνος εξέφραζε ανοικτά τη γνώμη του για θέματα που θεωρούσε σημαντικά.

«Ορισμένες φορές μονάχα όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το απόλυτο εύρος του ανθρώπινου πόνου, τότε συνειδητοποιείς τη σημασία της σταθερής ειρήνης», επισήμανε ο Ουίλιαμ.