Κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι – «Να περιμένουν τις ιατρικές εξετάσεις», λέει η Μόσχα

Κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι – «Να περιμένουν τις ιατρικές εξετάσεις», λέει η Μόσχα

«Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του Ναβάλνι», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στη σύζυγο του εκλιπόντα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων προτού κατηγορήσουν τη Ρωσία για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του Ναβάλνι», λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στη σύζυγο του Ρώσου αντιφρονούντα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα με τη Γιούλια Ναβάλναγια στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τον θάνατο του συζύγου της, Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν «επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τον θάνατό του» Ρώσου αντιφρονούνται τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθύμιση για το τι «τέρας» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνει ο Καναδός πρωθυπουργός

Ο αναφερόμενος θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι είναι μια τραγωδία και μια υπενθύμιση σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι «τέρας» είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σε συνέντευξή του στο CBC Radio.

«Ήταν ένας τόσο δυνατός μαχητής για τη δημοκρατία, για τις ελευθερίες του ρωσικού λαού. Αυτό δείχνει πραγματικά το που έχει φτάσει ο Πούτιν, να καταστείλει οποιονδήποτε αγωνίζεται για την ελευθερία του ρωσικού λαού», είπε ο Τριντό, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ. «Είναι μια τραγωδία και είναι κάτι που θυμίζει σε όλο τον κόσμο για τι ακριβώς τέρας είναι ο Πούτιν».