ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Ένας ή δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον επιβατών που περίμεναν συρμό

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε έχουν τραυματιστεί από σφαίρες σε αποβάθρα σταθμού του μετρό της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ένας ή δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες, 13/2 το απόγευμα εναντίον επιβατών που περίμεναν συρμό στην αποβάθρα σταθμού στη συνοικία Μπρονξ.

Ο σταθμός, ο Mount Eden Avenue, είναι υπαίθριος, με τις σιδηροτροχιές υπερυψωμένες, και πλάνα από drone κατέγραψαν ακινητοποιημένο συρμό και αστυνομικούς με πολιτικά να εργάζονται στην αποβάθρα.

Τα θύματα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία της βόρειας συνοικίας, που θεωρείται η πιο υποβαθμισμένη της πόλης 8,5 εκατ. ψυχών.

Επικαλούμενα πηγές τους στην αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD), μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το πρόσωπο που υπέστη τον πιο βαρύ τραυματισμό υπέκυψε σε νοσοκομείο, κάτι όμως που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η εγκληματικότητα, ιδίως οι ανθρωποκτονίες με τη χρήση όπλων, καταγράφουν καθαρή μείωση στη Νέα Υόρκη από τα χρόνια 2022-2023, μετά την πανδημία, ενώ η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις και πολιτείες των ΗΠΑ.