Το Ισραήλ καλεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες της Γάζας

Το Ισραήλ καλεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να βοηθήσουν στην απομάκρυνση αμάχων από εμπόλεμες ζώνες της Γάζας

Πάνω από 12.000 μαχητές της Χαμάς έχουν σκοτωθεί

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ να βοηθήσουν στις προσπάθειές του για την απομάκρυνση αμάχων από τις εμπόλεμες ζώνες της Λωρίδας της Γάζας εν όψει της προγραμματισμένης χερσαίας επιχείρησης "σκούπα" στη Ράφα, μια πόλη στα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο, η οποία κατακλύζεται από εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

«Προτρέπουμε τις υπηρεσίες του ΟΗΕ να συνεργαστούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Έιλον Λέβι, σε ενημέρωση δημοσιογράφων. «Μην λέτε ότι δεν μπορεί να γίνει. Συνεργαστείτε μαζί μας για να βρεθεί τρόπος», είπε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις χθες το βράδυ στη Ράφα σκοτώθηκαν 67 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Παράλληλα ο Λέβι είπε η ότι ο αριθμός των μαχητών της Χαμάς έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ της μάχιμης δύναμης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, από την αρχή του πολέμου, με περισσότερους από 12.000 ένοπλους να έχουν σκοτωθεί και μεγάλο αριθμό να έχουν τραυματιστεί ή πιαστεί αιχμάλωτοι, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Μιλάμε για τα τρία τέταρτα των ταγμάτων της Χαμάς που έχουν διαλυθεί... με πάνω από 12.000 τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν συμπεριλάβετε τον αριθμό των τρομοκρατών που έχουν τραυματιστεί ή πιαστεί αιχμάλωτοι, αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το ήμισυ της μάχιμης δύναμης της Χαμάς που έχει τεθεί εκτός δράσης».