Στην κυριακάτικη λειτουργία στο Σάντρινγκχαμ ο βασιλιάς Κάρολος – Το συγκινητικό του νεύμα στους δημοσιογράφους

Στην κυριακάτικη λειτουργία στο Σάντρινγκχαμ ο βασιλιάς Κάρολος – Το συγκινητικό του νεύμα στους δημοσιογράφους

Έκανε τη δεύτερη εμφάνισή του μετά τη διάγνωση με καρκίνο έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Καμίλα

O βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπείες για καρκίνο, έδωσε σήμερα, Κυριάκη (11/2) το παρών στην κυριακάτικη λειτουργία στον ναό St Mary Magdalene στο Σάντρινγκχαμ (ανατολική Αγγλία).

Συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, ο Κάρολος χαιρέτισε τους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες κάνοντας ένα συγκινητικό νεύμα με το χέρι του.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη δημόσια εμφάνισή του μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στις αρχές της εβδομάδας.

Την Τρίτη έκανε μια σύντομη εμφάνιση, όταν αποχώρησε καθισμένος στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου από τη βασιλική κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ, όπου είχε μόλις συναντηθεί με τον γιο του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος είχε έρθει από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του.

Ο Κάρολος, ο οποίος, σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκινγχαμ, ακολουθεί την αγωγή του στο σπίτι, έφυγε από το Λονδίνο για να μεταβεί στη βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ.

Λιγότερους από 18 μήνες στον βρετανικό θρόνο, ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα τη θεραπεία του για την αντιμετώπιση ενός καρκίνου, που δεν έχει διευκρινιστεί.

Είναι γνωστό ότι η νόσος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης επέμβασης για υπερτροφία του προστάτη, όμως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε χθες το βράδυ στο διαδίκτυο, ο βασιλιάς εξέφρασε «τις πιο ειλικρινείς του ευχαριστίες» στους ανθρώπους που του προσέφεραν τη συμπαράστασή τους.

Αν και θα συνεχίσει να ασκεί ορισμένα από τα διοικητικά καθήκοντά του, ο βασιλιάς θα απουσιάσει από τη δημόσια ζωή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο – Ευχαριστεί τον λαό της Βρετανίας για τη στήριξη

Την ευγνωμοσύνη για τα μηνύματα υποστήριξης που έλαβε μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο εξέφρασε ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας με ανακοίνωσή του που είδε το «φως» της δημοσιότητας το Σάββατο (10/2).

«Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες», αναφέρει στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος.

Ο βασιλιάς Κάρολος όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε επίσης ενθαρρυντικό ότι η δημοσιοποίηση της διάγνωσής του συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην προώθηση του έργου των οργανισμών που στηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Ο θαυμασμός που ανέκαθεν έτρεφα για την άοκνη φροντίδα και αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της προσωπικής μου εμπειρίας», συμπλήρωσε ο βρετανός μονάρχης.