Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Ο στρατός θα αναλάβει δράση πολύ σύντομα στα σύνορα με τον Λίβανο

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Ο στρατός θα αναλάβει δράση πολύ σύντομα στα σύνορα με τον Λίβανο

Σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός θα «αναλάβει δράση πολύ σύντομα» στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου σημειώνονται καθημερινές ανταλλαγές πυρών με τη Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους στρατιώτες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι θα εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή για να μετατεθούν στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

«Σύντομα θα αναλάβουμε δράση (...) έτσι οι δυνάμεις στον βορρά θα ενισχυθούν», είπε ο Γκάλαντ, προσθέτοντας ότι έφεδροι θα αποσυρθούν προκειμένου να προετοιμαστούν για αυτές τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου Χερτσί Χαλεβί ανέφερε πρόσφατα ότι η πιθανότητα ενός πολέμου μέσα «τους επόμενους μήνες» στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι σήμερα «πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, από τότε που έγιναν οι επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες πυροδότησαν τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνονται συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, του σιιτικού ένοπλου κινήματος του Λιβάνου.

Σε περισσότερους από τρεις μήνες, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την ισραηλινή πλευρά, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων εννέα στρατιώτες και έξι πολίτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.