Ο Τραμπ «εξασφάλισε» το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές

Ο Τραμπ «εξασφάλισε» το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές

η αποχώρηση του ντε Σάντις ευνοεί περαιτέρω τον πρώην πρόεδρο

Πολύ κοντά στο χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγείται και στο Νιου Χαμσάιρ, που πάει αύριο στις κάλπες και είναι μια πολιτεία με ένα πιο μετριοπαθές εκλογικό σώμα.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο προνομιακό πεδίο της Νίκι Χέιλι, η οποία παρουσιάζεται ως μια εναλλακτική ρεπουμπλικανική υποψηφιότητα. Εκτιμάται πως αν αύριο χάσει με μεγάλη διαφορά θα δεχθεί πιέσεις να αποχωρήσει από τον αγώνα, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Τώρα η αποχώρηση του ντε Σάντις ευνοεί περαιτέρω τον πρώην πρόεδρο γιατί ο κυβερνήτης της Φλοριντα παρουσιαζόταν σαν ένας ακόμη Τραμπ αλλά χωρίς τις ακρότητες που τον χαρακτηρίζουν. Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι ντε Σάντις θα στραφούν στον Τραμπ αφήνοντας της Χέιλι ακόμη πιο ευάλωτη.

Αυτή την στιγμή που μιλάμε λοιπόν το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και υπάρχουν μόνο δυο υποψήφιοι. Τραμπ εναντίον Χέιλι αλλά εκτιμάται ότι πολύ σύντομα κυρίαρχος σε αυτό το τοπίο θα είναι μόνο ο Τραμπ.

Έτσι θα περάσουμε πολύ σύντομα, ακόμη και πριν από τα συνέδρια του καλοκαιριού, σε μια σκληρή προεκλογική μάχη Μπάιντεν - Τραμπ και συνεπώς σε μια περίοδο νέας αυξημένης πόλωσης και επικίνδυνου διχασμού εδώ στην Αμερική.