Αφγανιστάν: Καλά στην υγεία τους οι 4 επιζώντες από τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Καλά στην υγεία τους οι 4 επιζώντες από τη συντριβή ρωσικού αεροσκάφους, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν

Τα πτώματα των δύο επιβατών που σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα μεταφέρονται στην αφγανική πρωτεύουσα

Τέσσερις επιζώντες από τη συντριβή στο βόρειο Αφγανιστάν ενός αεροσκάφους που εκτελούσε ναυλωμένη πτήση με προορισμό τη Μόσχα, είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε σήμερα η διοίκηση των Ταλιμπάν.

Ανέφερε επίσης πως τα πτώματα των δύο επιβατών που σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα μεταφέρονται στην αφγανική πρωτεύουσα από το απομακρυσμένο σημείο του δυστυχήματος.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανέφερε χθες, Κυριακή, πως το αεροσκάφος στο οποίο φέρεται να επέβαιναν έξι άνθρωποι εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ ενώ πετούσε πάνω από το Αφγανιστάν το βράδυ του Σαββάτου και η αφγανική αστυνομία δήλωσε πως έλαβε πληροφορίες για συντριβή ενός αεροσκάφους στην ορεινή επαρχία Μπανταχσάν.

"Τέσσερις άνθρωποι από το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Μπανταχσάν μεταφέρθηκαν στην Καμπούλ, οι ιατρικές και διασωστικές ομάδες του υπουργείου Πολιτικής Αεροπορίας και του υπουργείου Άμυνας τούς έδωσαν τις πρώτες βοήθειες", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Πλάνα βίντεο που δημοσιοποίησε το γραφείο του Μουτζαχίντ δείχνουν τους τέσσερις άνδρες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ορατές εκχυμώσεις στο πρόσωπο και ένας κηλίδες αίματος στα ρούχα του, να βγαίνουν από ένα ελικόπτερο με αξιωματούχους των Ταλιμπάν να φορούν χειμερινά μπουφάν.

Το βίντεο δείχνει έναν μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο των Ταλιμπάν να λέει πως η υγεία των επιζώντων είναι καλή.

"Αλχαμντουλίλαχ (δόξα τω Θεώ) την περασμένη νύχτα βρήκαμε εκείνον τον τόπο [το σημείο του δυστυχήματος], συνολικά έξι άνθρωποι ήταν στο αεροπλάνο, τέσσερις από αυτούς είναι ζωντανοί και δύο είναι νεκροί", είπε, προσθέτοντας πως τα πτώματα μεταφέρθηκαν στη βόρεια επαρχιακή πόλη Φαϊζαμπάντ και μεταφέρονταν στην Καμπούλ.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη εκτελούσε ιδιωτική ναυλωμένη πτήση μεταφοράς ασθενούς από την Πατάγια της Ταϊλάνδης, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στην Μπανγκόκ.

Περίπου 25 λεπτά προτού το αεροσκάφος εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ, ο κυβερνήτης προειδοποίησε πως μένει από καύσιμα και πως θα επιχειρούσε να προσγειώσει το αεροσκάφος σε ένα αεροδρόμιο στο Τατζικιστάν, όπως ανέφερε ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος SHOT, επικαλούμενος μη κατονομαζόμενη πηγή.