Ιταλία: Πέθανε 20χρονη από αλλεργικό σοκ αφού έφαγε τιραμισού που της παρουσίασαν ως vegan

Ιταλία: Πέθανε 20χρονη από αλλεργικό σοκ αφού έφαγε τιραμισού που της παρουσίασαν ως vegan

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία εις βάρος του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής που προμήθευε γλυκά το φαστφουντάδικο

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 20χρονη στην Ιταλία, όταν υπέστη αλλεργικό σοκ, αφού έφαγε τιραμισού, το οποίο της το παρουσίασαν ως vegan προϊόν, αν και περιείχε γάλα, με τις ιταλικές αρχές να διεξάγουν έρευνα για ανθρωποκτονία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2023 στο Μιλάνο, όπου η άτυχη Άννα Μπελισάριο και μία φίλη της γευμάτισαν σε φαστφουντάδικο, αλλά 10 μέρες αργότερα η 20χρονη πέθανε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για ανθρωποκτονία εις βάρος μιας μητέρας και της κόρης της, που ήταν υπεύθυνες του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής, το οποίο προμήθευε με γλυκά το φαστφουντάδικο. Βάσει των προκαταρκτικών ευρημάτων, οι δύο γυναίκες μπέρδεψαν τα τιμολόγια γλυκών vegan με άλλα, που περιείχαν γάλα.

Όταν παρήγγειλε την vegan τιραμισού, η κοπέλα έλεγξε την ετικέτα, αλλά ζήτησε και πρόσθετες πληροφορίες για το γλυκό, λόγω της αλλεργίας της, αλλά μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε, άρχισε να το τρώει. Με τη δεύτερη κουταλιά η Άννα Μπελισάριο έτρεξε στην τουαλέτα του φαστφουντάδικου σε μια προσπάθεια να το αποβάλει με εμετό. Πήρε φάρμακο για το άσθμα και την κορτιζόνη που κουβαλούσε διαρκώς μαζί της, αλλά λίγο αργότερα έχασε τις αισθήσεις της και στις 5 Φεβρουαρίου άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Η κοπέλα έπασχε από αλλεργία στα γαλακτοκομικά από πολύ νεαρή ηλικία.

Οι ιταλικές Αρχές εντόπισαν ίχνη πρωτεϊνης γάλακτος και σε άλλες συσκευασίες τιραμισού της ίδιας φίρμας. Αλλά πέραν τούτων βρέθηκαν και ίχνη αυγού στη μαγιονέζα που περιείχε το vegan σάντουιτς, το οποίο έφαγε τη μοιραία εκείνη μέρα η κοπέλα στο φαστφουντάδικο. Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας απέσυρε από την αγορά το προϊόν Tiramisu Mascherpa στις 6 Φεβρουαρίου του 2023, λόγω της πιθανότητας να περιέχει πρωτεϊνη γάλακτος, που δεν αναγραφόταν στην ετικέτα.