Συνελήφθη στην Κολομβία μέλος της συμμορίας που διέρρηξε θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη το 2022

Συνελήφθη στην Κολομβία μέλος της συμμορίας που διέρρηξε θυρίδες σε τράπεζα στη Νέα Σμύρνη το 2022

Εντοπίστηκε μετά από Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 10/1 στην Κολομβία από τις τοπικές αρχές μετά από Ερυθρά Αγγελία της Interpol, 47χρονος Κολομβιανός που φέρεται να είναι μέλος της συμμορίας που στις 8 Ιουλίου του 2022 είχε διαρρήξει πέντε θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 31 Μαρτίου του 2023 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που είχε ταυτοποιήσει ως δράστες τρεις Κολομβιανούς, ηλικίας 47, 43 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Παράλληλα η ΕΛΑΣ είχε πραγματοποιήσει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εκδόθηκαν και Ερυθρές Αγγελίες από την Interpol.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Απριλίου του 2023 είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο έτερος 47χρονος της συμμορίας.