Βρετανία: Διάσημος διευθυντής ορχήστρας συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Βρετανία: Διάσημος διευθυντής ορχήστρας συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Ο Γιαν Λέιθαμ Κένινγκ τιμήθηκε το 2020 για τις υπηρεσίες που παρείχε στη μουσική και τις πολιτισμικές σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας

Ένας διάσημος διευθυντής ορχήστρας στη Βρετανία, ο Γιαν Λέιθαμ Κένιγκ, κατηγορήθηκε χθες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανηλίκου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Λονδίνου.

Σε βάρος του 70χρονου μαέστρου ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στον σιδηροδρομικό σταθμό Victoria στο Λονδίνο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και επικοινωνία με σεξουαλικό περιεχόμενο με παιδί, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Ο 70χρονος ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον δικαστή στο Λονδίνο, περιορίστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο μαέστρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης τον Φεβρουάριο. Ο Γιαν Λέιθαμ Κένινγκ τιμήθηκε το 2020 για τις υπηρεσίες που παρείχε στη μουσική και τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας. Διηύθυνε μεταξύ άλλων τη Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και τις ορχήστρες του BBC.