Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πύλη στον φράκτη του Λευκού Οίκου

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πύλη στον φράκτη του Λευκού Οίκου

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών βρίσκεται από χθες Δευτέρα (8/1) άνδρας ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητο του πάνω στον φράκτη του ιστορικού κτιρίου του Λευκού Οίκου. Το περιστατικό γνωστοποίησε η «Secret Service», η υπηρεσία η οποία φυλάσσει τους κορυφαίους Αμερικανούς κρατικούς αξιωματούχους.

«Λίγο πριν από τις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), όχημα έπεσε πάνω σε εξωτερική πύλη στο κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Άντονι Γκουλιέλμι.

«Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και διενεργούμε έρευνα για την αιτία και τον τρόπο που έγινε η σύγκρουση», πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν στο κτίριο όταν εκτυλίχθηκε το συμβάν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν ξεκαθάρισαν μέχρι τώρα αν επρόκειτο για απλό ατύχημα ή απόπειρα επίθεσης εναντίον του κτιρίου, στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

 

Η αστυνομία απομάκρυνε το όχημα και ο οδηγός «παραμένει υπό κράτηση» καθώς «η έρευνά μας συνεχίζεται», συμπλήρωσε ο κ. Γκουλιέλμι.

Ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε θέατρο εισβολών που γνώρισαν μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχία σε βαθμό που το 2020 κατασκευάστηκε ψηλότερη και ανθεκτικότερη μεταλλική μπαριέρα γύρω από την έδρα της αμερικανικής προεδρίας.

Το 2017, άνδρας σκαρφάλωσε στον φράκτη και περιηγήθηκε στον περίβολο του εμβληματικού κτιρίου για πάνω από δεκαέξι λεπτά προτού συλληφθεί, ενώ ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στο εσωτερικό του.

Το 2014, ενώ πρόεδρος ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, βετεράνος του αμερικανικού στρατού πέρασε τον φράκτη του Λευκού Οίκου και διέσχισε την πρασιά τρέχοντας προτού μπει στο κτίριο με μαχαίρι στην τσέπη.