Σκότωσε την αδελφή της καταγράφοντας ζωντανά την δολοφονία σε βίντεο στο TikTok

Σκότωσε την αδελφή της καταγράφοντας ζωντανά την δολοφονία σε βίντεο στο TikTok

Η οικογένεια της φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει τη γνωστοποίηση του απίστευτου περιστατικού

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πακιστάν, όταν μια έφηβη πυροβόλησε και σκότωσε την αδελφή της, ενώ κατέγραφε τη δολοφονία σε βίντεο στο TikTok.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα μικρό χωριό στην περιοχή Gujrat της επαρχίας Punjab του κεντρικού Πακιστάν την Παρασκευή, σύμφωνα με την DW. Ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η οικογένεια φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει τη γνωστοποίηση του περιστατικού. Ωστόσο, ο αδερφός της οικογένειας έκανε τελικά καταγγελία στην αστυνομία και η υπόθεση άνοιξε.

Σημειώνεται πως υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για την πλήρη απαγόρευση του TikTok στο Πακιστάν και δικαστικές αποφάσεις έχουν μπλοκάρει προσωρινά την κινεζική πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο. Στα τέλη του 2020 το Πακιστάν απαγόρευσε το TikTok μετά από «αριθμό καταγγελιών από διάφορα τμήματα της κοινωνίας κατά ανήθικου/άσεμνου περιεχομένου στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο», ανέφερε τότε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών (PTA).

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι είχε απευθύνει προειδοποιήσεις στην TikTok για τη μετριοποίηση του παράνομου περιεχομένου, αλλά η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είχε συμμορφωθεί με τις οδηγίες της. Ωστόσο, η πλατφόρμα αποκαταστάθηκε έπειτα από δέκα ημέρες.

Στις αρχές του 2021, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε και πάλι την απαγόρευση σε εθνικό επίπεδο και ένα δικαστήριο στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ διέταξε τη ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών να μπλοκάρει την εφαρμογή επειδή ήταν κατά των ηθικών αξιών της συντηρητικής χώρας.