Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία: Έγινε αισθητός και στο Τόκιο, έλεγχοι για τυχόν προβλήματα στα εργοστάσια της πυρηνικής ενέργειας – Δείτε βίντεο

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία: Έγινε αισθητός και στο Τόκιο, έλεγχοι για τυχόν προβλήματα στα εργοστάσια της πυρηνικής ενέργειας – Δείτε βίντεο

Άνθρωποι που βρισκόνταν εκείνη την ώρα σε χώρους διασκέδασης, έτρεξαν να βρουν σημεία για να καλυφθούν

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ κινείται η Ιαπωνία λίγο μετά την έλευση του 2024 λόγω του ισχυρού σεισμού των 7,5 βαθμών που καταγράφηκε σε πρώτη φάση και των μετασεισμών που ακολούθησαν, οι οποίοι έγιναν αισθητοί και στο Τόκιο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εδώ και λίγη ώρα αρκετά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μάλιστα, λόγω του σεισμού εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κι αφορά ένα ευρύ τμήμα των δυτικών ακτών της χώρας.

Η προειδοποίηση προτρέπει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατό τις παράκτιες περιοχές των νομών Ισικάουα, Νιιγκάτα, Τογιάμα και Γιαμαγκάτα, ενώ κύματα ύψους έως και 5 μέτρων προβλέπονται για τη χερσόνησο Νότο στην Ισικάουα, μετέδωσε το κανάλι NHK. Λίγη ώρα μετά τον σεισμό, είχαν ήδη «σηκωθεί» κύματα που έφταναν το 1,5 μέτρο.

 

 

 

 

Στο μεταξύ, έχουν καταγραφεί κάποιες μικροζημιές σε καταστήματα, ενώ άνθρωποι που βρισκόνταν εκείνη την ώρα σε χώρους διασκέδασης, έτρεξαν να βρουν σημεία για να καλυφθούν.

 

 

Παράλληλα, η Hokuriku Electric Power ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους για τυχόν προβλήματα στα εργοστάσιά της πυρηνικής ενέργειας, ανέφερε η NHK.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από τον σεισμό: