«Η αντιαεροπορική άμυνα μας κατέστρεψε 28 από τα 31 drones που εκτόξευσε η Ρωσία» λένε οι Ουκρανοί

«Η αντιαεροπορική άμυνα μας κατέστρεψε 28 από τα 31 drones που εκτόξευσε η Ρωσία» λένε οι Ουκρανοί

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Η Ρωσία εκτόξευσε 31 drones και 2 πυραύλους κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας, στοχοθετώντας κυρίως το νότιο τμήμα της χώρας, με την αντιαεροπορική άμυνα να καταστρέφει 28 drones και τους δύο πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

«Ως αποτέλεσμα της εναέριας μάχης, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι αμυντικές δυνάμεις κατέστρεψαν 28 drones επίθεσης τύπου Shahed στις περιφέρειες της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ, του Ντονέτσκ, του Κιρόβοχραντ και Χμελνίτσκι», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε μήνυμα στο Telegram.

Τα drones εκτοξεύθηκαν από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, σύμφωνα με την ανάρτηση.

Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Ο στρατός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, επανέλαβε πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τις οποίες δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στην υπό ρωσική κατοχή πόλη της Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα στη νότια Ουκρανία και κοντά στην κατεχόμενη πόλη Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.