Ρωσία: Απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα της Γεκατερίνα Ντουντσόβα για την προεδρία της χώρας

Ρωσία: Απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα της Γεκατερίνα Ντουντσόβα για την προεδρία της χώρας

Η αντίπαλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κόπηκε εξαιτίας «λαθών» στην αίτηση που υπέβαλε

Η συμμετοχή της πρώην δημοσιογράφου της Ρωσικής τηλεόρασης, Γεκατερίνα Ντουντσόβα, στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας τον επόμενο Μάρτιο, απαγορεύτηκε.

Η αντίπαλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κόπηκε εξαιτίας «λαθών» στην αίτηση που υπέβαλε ως προεδρική υποψήφια. «Έγιναν συνολικά 100 λάθη. Επιπλέον, ο συμβολαιογράφος έκανε λάθη κατά την πιστοποίηση των εγγράφων και το πρωτόκολλο συμπληρώθηκε μετά την ίδια τη συνάντηση», ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την Ντουντσόβα να συγκεντρώσει υπογραφές για την υποστήριξη της αυτο-υποψηφιότητάς της για τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ντουντσόβα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της, είχε αναγορεύσει ως πρωταρχικό μέλημά της «να υπερνικήσει τον φόβο» που επικρατεί στη Ρωσία. Τασσόμενη ανοιχτά εναντίον του πολέμου που κήρυξε η χώρας της και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, η δημοσιογράφος είχε αναφέρει πως την ώρα που σπαταλώνται δισεκατομμύρια για την «ειδική επιχείρηση», τομείς όπως της φτώχειας, της Παιδείας, της Υγείας ή των δημοσίων έργων διαρκώς υποβαθμίζονται.