Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Φατάχ ζητά ενότητα με την Χαμάς με τη μεσολάβηση της Άγκυρας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Η Φατάχ ζητά ενότητα με την Χαμάς με τη μεσολάβηση της Άγκυρας

Γιατί η Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής σύμφωνα με αξιωματούχο της Φατάχ

Η Άγκυρα θα πρέπει να μεσολαβήσει μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ, για να προωθήσει την πολιτική ενότητα μεταξύ των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών οργανώσεων εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ανώτατο στέλεχος της Φατάχ, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ανταποκρίτρια του ANT1, Άννα Ανδρέου.

«Είπαμε στους Τούρκους ομολόγους μας, ότι θέλουμε να πούμε τέρμα στη διαίρεση και να επιτύχουμε την εθνική ενότητα», δήλωσε ο Τζιμπρίλ Ραζούμπ, γενικός γραμματέας της Φατάχ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη. «Η Τουρκία είναι ένα πολύ μεγάλο περιφερειακό κράτος και μια μουσουλμανική χώρα, που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τερματισμό της διαίρεσης και στην εγκαθίδρυση της ενότητας. Θέλουμε οι Τούρκοι αξιωματούχοι να παρακινήσουν τους αδελφούς μας στη Χαμάς να επανεξετάσουν την κατάσταση από πολιτική σκοπιά», ανέφερε.

Ο Ραζούμπ πρόσθεσε, ότι η Φατάχ πιστεύει, ότι η Χαμάς είναι μέρος του ιστού της παλαιστινιακής κοινωνίας. Χαρακτήρισε επίσης την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τις Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ κατά του Ισραήλ «ένα ακόμη ηρωικό έπος και έναν αμυντικό πόλεμο» στην 75χρονη ιστορία της παλαιστινιακής αντίστασης.