Βιν Ντίζελ: Πρώην βοηθός του τον καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση σε σουίτα ξενοδοχείου

Βιν Ντίζελ: Πρώην βοηθός του τον καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση σε σουίτα ξενοδοχείου

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι η επίθεση έγινε το 2010

Η πρώην προσωπική βοηθός του αμερικανού ηθοποιού Βιν Ντίζελ μήνυσε τον σταρ των Fast & Furious, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast Five» το 2010. Σύμφωνα με τη μήνυση, η επίθεση έγινε σε ξενοδοχείο στην Ατλάντα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2010.

Ένας από τους δικηγόρους του ηθοποιού είπε ότι ο πελάτης του «αρνείται πλήρως αυτόν τον ισχυρισμό». Ωστόσο, από την πλευρά της, η Asta Jonasson ισχυρίζεται στη μήνυση ότι ο ηθοποιός την κόλλησε σε έναν τοίχο, καθώς αυτοϊκανοποιούνταν.

Πώς έγινε η επίθεση

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της γυναίκας, η πρώην βοηθός του Ντίζελ περιγράφει στη μήνυσή της ότι ο ηθοποιός την άρπαξε από τα χέρια και την έριξε στο κρεβάτι.

Όταν, δε, του ζήτησε να σταματήσει, ο Ντίζελ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Μαρκ Σινκλέρ, της έπιασε το στήθος και της το φίλησε «παρά τις εκκλήσεις της να σταματήσει. «Ούρλιαξε και έτρεξε προς το μπάνιο». Τότε ο σταρ του κινηματογράφου «την κάρφωσε στον τοίχο με το σώμα του» και στη συνέχεια αυνανίστηκε. Η μήνυση της Jonasson, η οποία κατατέθηκε στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική επίθεση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «St Regis» της Ατλάντα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fast Five».

Επιπλέον, μήνυσε τον 56χρονο ηθοποιό για παράνομη καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία του την απέλυσε ώρες μετά την υποτιθέμενη επίθεση. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, η μήνυση λέει ότι επικοινώνησε μαζί της η αδερφή του ηθοποιού, Samantha Vincent, η οποία διευθύνει την εταιρεία παραγωγής του One Race Films, και την απέλυσε. «Της ήταν ξεκάθαρο ότι απολύθηκε, επειδή δεν ήταν πλέον χρήσιμη – ο Vin Diesel την είχε χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες», αναφέρει η αγωγή και προστίθεται: «Η κα Jonasson ένιωθε αβοήθητη, η αυτοεκτίμησή της κατεδαφίστηκε και αμφισβήτησε τις δεξιότητές της και αν μια επιτυχημένη καριέρα θα απαιτούσε να ανταλλάξει το σώμα της, για να προχωρήσει».

Η πρώην βοηθός ισχυρίζεται, επίσης, ότι άλλο στέλεχος της εταιρείας της έκανε πρόταση γάμου στο ίδιο ξενοδοχείο λίγες μέρες πριν το περιστατικό με τον γνωστό ηθοποιό. Εκτός από τη σεξουαλική επίθεση, η αγωγή της περιλαμβάνει αξιώσεις για διάκριση λόγω φύλου, παράνομα αντίποινα, συναισθηματική αγωνία και παράνομη καταγγελία, μεταδίδει το BBC.

Ο Bryan Freedman, δικηγόρος του διάσημου ηθοποιού, δήλωσε στο CNN την Πέμπτη: «Ο Vin Diesel αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό στο σύνολό του. Η δικηγόρος της κυρίας Jonasson είπε σε δήλωση στο BBC News ότι η πελάτης της «επιδιώκει να λογοδοτήσουν όσοι επέτρεψαν και κάλυψαν τη σεξουαλική του επίθεση για τις αποτρόπαιες ενέργειές τους». «Ελπίζουμε ότι η θαρραλέα απόφασή της συμβάλλει στη δημιουργία μόνιμων αλλαγών και στο να ενδυναμώσει κι άλλα άτομα», δήλωσε η Claire-Lise Kutlay. Εκτός από το franchise «Fast & Furious», ο Vin Diesel είναι γνωστός για ταινίες όπως «Guardians of the Galaxy», «XXX» και «Riddick». Ο Mr Sinclair είναι επίσης παραγωγός της σειράς «Fast & Furious» και είναι ένας από τους ηθοποιούς με τις μεγαλύτερες εισπράξεις στο Χόλιγουντ.