Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα – Οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τους 20.000 έφτασαν οι νεκροί στη  Γάζα – Οι περισσότεροι είναι παιδιά και γυναίκες

Υπάρχουν και πάνω από 52.000 τραυματισμένοι από τις ισραηλινές επιδρομές

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 20.000 ανθρώπων από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Χαμάς.

Τουλάχιστον 8.000 παιδιά και 6.200 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Επιπρόσθετα, 52.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο «12 μαρτύρων» στη Ράφα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο, όπως αναφέρει, σπίτια και ένα τζαμί στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο «12 μαρτύρων και τον τραυματισμό δεκάδων τραυματιών, εκ των οποίων παιδιά και γυναίκες, που περισυνελέγησαν κάτω από τα ερείπια αφότου στοχοθετήθηκαν σπίτια και ένα τζαμί, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κουβεϊτιανό νοσοκομείο» στη Ράφα.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο και αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες σπίτια επλήγησαν. Στήλες καπνού ήταν ορατές πάνω από την πόλη της Ράφα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το AFPTV.

Ένα μεγάλο μέρος του 1,9 εκατομμυρίου των Παλαιστινίων εκτοπισμένων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, βρίσκονται στην περιοχή της Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, για να διαφύγουν από τις μάχες που μαίνονται μεταξύ του ισραηλινού στρατού και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο τελευταίος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη, κάνει λόγο για 19.667 νεκρούς από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος ξέσπασε μετά τη χωρίς προηγούμενο αιματηρή επίθεση που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία 1.140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων.