Πόλεμος στην Ουκρανία: Nέα ρωσική επίθεση με drones – Καταρρίφθηκαν 30 από τα 31

Πόλεμος στην Ουκρανία: Nέα ρωσική επίθεση με drones – Καταρρίφθηκαν 30 από τα 31

Η επίθεση είχε στο στόχαστρο μεταξύ άλλων την πρωτεύουσα Κίεβο

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι απώθησαν στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε νέα ρωσική επίθεση με drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη), καταρρίπτοντας τα 30 από τα 31 που εξαπολύθηκαν κατά πολλών περιοχών της χώρας.

"Συνολικά, 31 drones Σάχεντ-136/131 χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, τα οποία οι δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν κατά διαφόρων περιοχών της Ουκρανίας", ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Η επίθεση είχε στο στόχαστρο μεταξύ άλλων την πρωτεύουσα Κίεβο, την νότια περιφέρεια της Χερσώνας ή ακόμη την δυτική περιφέρεια του Χμελνίτσκι, οι οποίες πλήττονται συχνά από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρχές από την πλευρά τους ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου σε ουκρανικούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας στο κατεχόμενο τμήμα της περιφέρειας της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ της Ρωσίας Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ ανέφερε παράλληλα 41 ουκρανικά πλήγματα το τελευταίο 24ωρο στην ρωσική αυτή περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία και βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο.

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει επίσης ότι απώθησαν ουκρανική επίθεση με 26 drones σε διάστημα δύο ωρών πάνω από την Κριμαία, την χερσόνησο που προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014. Μερικές ώρες νωρίτερα, η ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είχε στοχοθετηθεί από 6 drones.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές και στις δύο πλευρές του μετώπου, και ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται αυξάνεται κάθε μήνα.