Ο Νετανιάχου τα «έψαλε» στον Πούτιν για τη στάση της Ρωσίας στον ΟΗΕ «κατά του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου τα «έψαλε» στον Πούτιν για τη στάση της Ρωσίας στον ΟΗΕ «κατά του Ισραήλ»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν

Με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε σήμερα Κυριακή ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του με τις «θέσεις κατά του Ισραήλ», που έχουν υιοθετηθεί από τους απεσταλμένους της Μόσχας στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση του Ισραήλ.

Η Ρωσία υποστήριξε μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μία ειρήνευση στη Γάζα, κατά της οποίας άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή. Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.

O Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του σήμερα, ότι δεν είναι αποδεκτό για το Ισραήλ να χρησιμοποιεί την τρομοκρατική επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ως δικαιολογία για τη συνολική τιμωρία των Παλαιστινίων, ενώ κάλεσε για τη διεθνή εποπτεία των εδαφών στη Γάζα.

Τα άρματα μάχης του Ισραήλ προωθούνται σήμερα προς το κέντρο της Χαν Γιούνις, στο πλαίσιο μιας νέας επιθετικής επιχείρησης προς την καρδιά του κεντρικού τμήματος της πόλης, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.