Τρόμος σε πτήση στη Ρωσία – Εκρήξεις και φωτιά σε δύο κινητήρες αεροπλάνου

Τρόμος σε πτήση στη Ρωσία – Εκρήξεις και φωτιά σε δύο κινητήρες αεροπλάνου

Στο Boeing 737 της εταιρείας S7 επέβαιναν 175 άτομα

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 175 επιβάτες αεροπλάνου της Ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7, που πραγματοποιούσε την εσωτερική πτήση Νοβοσιμπίρσκ-Μόσχα, στο οποίο σημειώθηκαν εκρήξεις που προκάλεσαν φωτιά και στους δύο κινητήρες κατά την απογείωση, αναγκάζοντας τον πιλότο να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Οι φωτιές ξέσπασαν, καθώς το αεροπλάνο βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης, είπαν οι επιβάτες, σύμφωνα με την Daily Mail. Οι μικρές εκρήξεις προκάλεσαν πυρκαγιές και στους δύο κινητήρες του Boeing 737, με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσγείωση. Ένα βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης, δείχνει το ανησυχητικό θέαμα με την τουρμπίνα να τυλίγεται στις φλόγες. «Ο δεξιός κινητήρας, δίπλα στον οποίο καθόμουν, πήρε φωτιά, ενώ ήμασταν ακόμα στον διάδρομο προσγείωσης, πολλές φλόγες ξέσπασαν», περιέγραψε ένας επιβάτης. «Απογειωθήκαμε και φούντωνε μία φορά κάθε 10 με 20 δευτερόλεπτα. Τότε ο δεύτερος κινητήρας έπιασε φωτιά και έλαμψαν ταυτόχρονα» πρόσθεσε.

Οι πιλότοι ζήτησαν αμέσως επείγουσα προσγείωση και κατέβασαν το αεροσκάφος με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Τολμάκεβο του Νοβοσιμπίρσκ, χωρίς να υπάρξουν θύματα μεταξύ των επιβατών ή του πληρώματος. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν σε «υψηλή επιφυλακή» για την προσγείωση που πραγματοποιήθηκε περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση. Ο πιλότος είπε στους επιβάτες κατά την προσγείωση, ότι και οι δύο κινητήρες ήταν «εκτός λειτουργίας» και ότι το αεροσκάφος έπρεπε να ρυμουλκηθεί μετά την υπερθέρμανση των φρένων. «Κατά την προσγείωση, ο καπετάνιος είπε ότι τα φρένα πήραν φωτιά», είπε ένας επιβάτης στα μέσα ενημέρωσης του ASTRA.

Τους μετέφεραν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό και τους είπαν, ότι θα έπρεπε να περιμένουν 8 ώρες για ένα αεροπλάνο αντικατάστασης, για να ταξιδέψουν στη Μόσχα. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη μέρα που η Ρωσία πλήττεται από ένα τόσο τρομακτικό περιστατικό. Μια μέρα νωρίτερα, ένα φορτηγό αεροσκάφος Tu-204 υπέστη μια «έκρηξη» κινητήρα που ακούστηκε από το έδαφος μετά την απογείωση από το Ulan-Ude, επίσης στη Σιβηρία.