Στο κενό οι συζητήσεις για απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς – Το Ισραήλ αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

Στο κενό οι συζητήσεις για απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς – Το Ισραήλ αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ

Νεκροί ακόμη τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι

Να αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κάταρ αποφάσισε το Σάββατο (2/12) το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο, καθώς οι διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή ομήρων με τη Χαμάς έπεσαν στο κενό.

«Μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Ντέιβιντ Μπαρνέα, επικεφαλής της Μοσάντ, διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Νετανιάχου.

«Η τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας, η οποία περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και των παιδιών που περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που δόθηκε στη Χαμάς, η οποία το είχε εγκρίνει» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το Σάββατο (2/12) οι Times of Israel ανέφεραν ότι σύμφωνα με πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κατάρ για συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία. «Οι συνομιλίες εξετάζουν το ενδεχόμενο η Χαμάς να απελευθερώσει επιπλέον ομήρους, ενδεχομένως ηλικιωμένους άνδρες, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περαιτέρω κρατουμένων από το Ισραήλ και μια νέα διακοπή των μαχών» αναφερόταν ακόμα στο δημοσίευμα.

Τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζα ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 193 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 650 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας το πρωί της Παρασκευής προσθέτοντας ότι πάνω από 15.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι η επανάληψη των εχθροπραξιών είναι έντονη.

«Είναι ένα νέο επίπεδο αναστάτωσης που προστίθεται στην άνευ προηγουμένου καταστροφή κρίσιμων υποδομών, σπιτιών και συνοικιών» δήλωσε στο Reuters από το Ντουμπάι ο Ρόμπερτ Μαρντίνι.