Σάλος από την αποκάλυψη των «ρατσιστών της βασιλικής οικογένειας» της Βρετανίας

Σάλος από την αποκάλυψη των «ρατσιστών της βασιλικής οικογένειας» της Βρετανίας

Ολλανδική έκδοση βιβλίου αποκάλυψε ποιοι σχολίασαν το χρώμα του δέρματος του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σάλος έχει προκληθεί στη Μεγάλη Βρετανία για τα δύο πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας που φέρονται να σχολίασαν το χρώμα του δέρματος του γιου του Χάρι και της Μέγκαν.

Τις «φωτιές» άναψε κατά λάθος η ολλανδική μετάφραση του «Endgame», του νέου βιβλίου του Όμιντ Σκόμπι. Στη συγκεκριμένη έκδοση αναφέρονται καθαρά τα ονόματα του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ. Ο ολλανδικός εκδοτικός οίκος Xander Uitgevers ανακοίνωσε στη συνέχεια, ότι αποσύρει προσωρινά από την κυκλοφορία το βιβλίο λόγω ενός «λάθους» στο κείμενο.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν κατονόμασε τα δύο πρόσωπα της βασιλικής οικογένειας στην εκπομπή του στο κανάλι TalkTV. «Το βρετανικό κοινό, που συμμετέχει στη χρηματοδότηση της βασιλικής οικογένειας, έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αυτά που έμαθαν οι αναγνώστες του βιβλίου στην Ολλανδία» τόνισε ο παρουσιαστής.

Από τη δημοσίευση των ονομάτων και μετά, τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο κάνουν λόγο για τους δύο αποκαλούμενους «ρατσιστές της βασιλικής οικογένειας», προκαλώντας την οργή του παλατιού, το οποίο αρνείται τους ισχυρισμούς. Πηγές κοντά στο Παλάτι είπαν μάλιστα σε καλά ενημερωμένες πηγές, ότι δεν αποκλείεται να κινηθούν νομικά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς θεωρούν το θέμα άκρως επιζήμιο για το όνομά τους.

Την ίδια ώρα όμως, το Παλάτι φαίνεται να έχει ενωθεί για να αντιμετωπίσει το νέο σκάνδαλο, καθώς η αποκάλυψη των ονομάτων του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας Κάθριν για ρατσιστικά σχόλια, φέρνει το ρήγμα με τον Χάρι και τη Μέγκαν σε άλλο επίπεδο.