Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς είναι μόλις 10 μηνών

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς είναι μόλις 10 μηνών

Σύμφωνα με τις IDF το μωρό, ο 4χρονος αδελφός του και οι γονείς τους έχουν παραδοθεί από την Χαμάς σε άλλη παλαιστινιακή οργάνωση

Την ώρα που έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων που άρπαξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της σε Ισραηλινά εδάφη στις 7 Οκτωβρίου, με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε Ισραηλινές φυλακές, αποκαλύπτεται ότι ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος της Χαμάς είναι ο 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας, ο οποίος κρατείται στη Γάζα μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου αναμένεται να απελευθερωθούν δέκα ακόμα όμηροι, στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία, η οποία παρατάθηκε για δύο ακόμα μέρες. Όμως ο μικρός Κφιρ δεν αναμένεται να είναι μέσα σε αυτούς, καθώς η Χαμάς ενημέρωσε τις Ισραηλινές αρχές, πως ο Κφιρ και ο 4χρονος αδελφός του Άριελ, δεν είναι πλέον στην κατοχή τους, κάτι που προκάλεσε οργή. Σύμφωνα με τις IDF τα δύο παιδιά παραδόθηκαν από τη Χαμάς σε άλλη παλαιστινιακή οργάνωση, τη Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Χαν Γιουνίς αναμένεται να είναι στόχος των επόμενων επιθέσεων από τον Ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μωρό και τον αδελφό του, που χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για την παράταση της εκεχειρίας. Εκτιμάται, ότι τα δύο αδέλφια κρατούνται μαζί με τους γονείς τους, Γιάρντεν και Σίρι, αν και η τύχη των γονέων, ειδικά του πατέρα, παραμένει αβέβαιη.

«Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως του ήλιου για περισσότερες από 50 ημέρες, κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς, η οποία μεταχειρίζεται κάποια από αυτά σαν λάφυρα και κάποια τα έχει μεταφέρει σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στα αραβικά μέσα ενημέρωσης. Ο Michael Horowitz, αναλυτής ασφαλείας, δήλωσε ότι φαίνεται πως η οικογένεια Μπίμπας είχε παραδοθεί στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Η θεία του μικρού Κφιρ και του αδερφού του δήλωσε τη Δευτέρα, ότι η ανακοίνωση της Χαμάς «επιτείνει την αγωνία τους». «Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Το ότι δεν θα τους έχουμε σύντομα στην αγκαλιά μας, μας πληγώνει».