Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για δύο επιπλέον ημέρες

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για δύο επιπλέον ημέρες

Το ανακοίνωσε το Κατάρ - Παράλληλα οικογένειες Ισραηλινών ομήρων ενημερώθηκαν σχετικά με την σημερινή απελευθέρωσή τους

Ευχάριστα είναι τα μαντάτα από τη Μέση Ανατολή, καθώς το Κατάρ μόλις ανακοίνωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες.

Η εκεχειρία επρόκειτο να λήξει μετά σήμερα. Το Κατάρ μεσολάβησε στις συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, μετέδωσε το ΣΚΑΪ.

Οι οικογένειες της τελευταίας ομάδας ομήρων που αναμένεται να απελευθερωθεί από τη Χαμάς έχουν ειδοποιηθεί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, όπως μεταδίδει το CNN.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε ότι το Ισραήλ έλαβε μια λίστα με τους ομήρους που αναμένεται να απελευθερωθούν τη Δευτέρα από τη Χαμάς και «οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» σχετικά με αυτό.

Οικογένειες ομήρων ενημερώθηκαν σχετικά με την απελευθέρωσή τους σήμερα

Οι οικογένειες Ισραηλινών ομήρων, που είχε απαγάγει η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου και που αναμένεται να απελευθερωθούν απόψε, ενημερώθηκαν, έγινε γνωστό από το Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, σε ένα δελτίο τύπου.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται πόσοι όμηροι θα απελευθερωθούν.