Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απελευθερώθηκαν 24 όμηροι από την Χαμάς – Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Απελευθερώθηκαν 24 όμηροι από την Χαμάς – Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της εκεχειρίας με την ανταλλαγή των πρώτων ομήρων με γυλακισμένες γυναίκες και εφήβους από την Παλαιστίνη

Συνολικά 24 όμηροι, 13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος, απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

«Μεταξύ των απελευθερωθέντων ομήρων είναι 13 ισραηλινοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν διπλή υπηκοότητα, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, συμπληρώνοντας ότι απελευθερώθηκαν επίσης «39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές».

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των 13 Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Γάζα σήμερα. Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά και έξι ηλικιωμένες γυναίκες.