Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τις 15.000 αγγίζουν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα – Τα 6.150 είναι παιδιά

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τις 15.000 αγγίζουν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα – Τα 6.150 είναι παιδιά

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς απευθύνει κάλεσμα για κλιμάκωση της σύγκρουσης, λίγες ώρες πριν έναρξης της ανακωχής

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι 14.854 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των καταγεγραμμένων νεκρών συγκαταλέγονται 6.150 παιδιά και 4.000 γυναίκες. Επιπλέον, 36.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς τόνισε παράλληλα ότι δεκάδες πτώματα είναι σκορπισμένα σε δρόμους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας και ότι είναι αδύνατο να περισυλλεγούν και να καταμετρηθούν λόγω της έντασης των βομβαρδισμών.

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς απευθύνει κάλεσμα για κλιμάκωση της σύγκρουσης

Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη της συμφωνηθείσας ανακωχής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ – του στρατιωτικού βραχίονα της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που διοικεί από το 2007 τη Λωρίδα της Γάζας – απηύθυνε κάλεσμα για κλιμάκωση της σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, o Αμπού Ουμπέιντα χαιρετίζει τους «αδελφούς στην Υεμένη, στον Λίβανο, στο Ιράκ και αλλού» και απευθύνει κάλεσμα για κλιμάκωση της σύγκρουσης με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε όλα τα μέτωπα.

«Ο έλεγχος της βόρειας Γάζας είναι μόνο "το πρώτο στάδιο" σε έναν μακρύ πόλεμο», λένε οι Ισραηλινοί

Ο έλεγχος επί του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας θα είναι μόνο το πρώτο στάδιο των επιχειρήσεων του Ισραήλ με στόχο την καταστροφή της Χαμάς, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, λίγες ώρες προτού τεθεί σε εφαρμογή η τετραήμερη κατάπαυση των συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο έλεγχος (του Ισραήλ) στη βόρεια Γάζα είναι το πρώτο βήμα ενός μακρύ πολέμου», είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια, τις επόμενες ημέρες θα επικεντρωθούμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επόμενων σταδίων του πολέμου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.