Ιαπωνία: Συνελήφθη άνδρας που έπεσε με το βαν του πάνω σε μπάρα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Τόκιο

Ιαπωνία: Συνελήφθη άνδρας που έπεσε με το βαν του πάνω σε μπάρα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Τόκιο

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα σήμερα, Πέμπτη (16/11), που έπεσε με το όχημα του πάνω σε μπάρα κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Τόκιο. Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να τραυματιστεί αστυνομικός, όπως μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν σκουρόχρωμο όχημα που προσέκρουσε σε μπάρα σε διασταύρωση περίπου εκατό μέτρα από την ισραηλινή πρεσβεία.

Το πρόσωπο που συνελήφθη επιτόπου είναι πενηντάρης, μέλος οργάνωσης της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με μερίδα του ιαπωνικού Τύπου.

Εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η υπηρεσία του δέχθηκε «επείγουσα κλήση» για να στείλει ασθενοφόρο στις 11:57 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 04:57 ώρα Ελλάδας).

«Άκουσα πολύ δυνατό κρότο και βγήκα έξω για να εξακριβώσω τι είχε γίνει», είπε υπάλληλος κοντινού εστιατορίου στο ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

«Είδα έναν αστυνομικό τραυματία που υπέφερε κοντά σε μπάρα κυκλοφορίας. Έμοιαζε να αιμορραγεί», πρόσθεσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το AFP.

Η ιαπωνική αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το συμβάν. Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας.