Ερντογάν: Νετανιάχου μην απειλείς με πυρηνική βόμβα στη Γάζα, έχεις τελειώσει

Ερντογάν: Νετανιάχου μην απειλείς με πυρηνική βόμβα στη Γάζα, έχεις τελειώσει

«Ο πρώτος κανόνας του πολέμου είναι να μην βλάπτεις τα παιδιά» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας

Νέα σκληρή επίθεση στο Ισραήλ, και ειδικά στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμιν Νετανιάχου εξαπέλυσε την Τετάρτη για τη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Απειλείς με ατομική βόμβα, πυρηνική βόμβα. Δεν έχει σημασία τι έχεις, έχει τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» κατηγορώντας το ότι εφαρμόζει στρατηγική καταστροφής όλης της Γάζας μαζί με τους κατοίκους της. «Το Ισραήλ, που στοχεύει εσκεμμένα νοσοκομεία και σχολεία, καταστρέφει ολοσχερώς μια πόλη. Το Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία» δήλωσε ο Ερντογάν.

Εάν το Ισραήλ συνεχίσει τις σφαγές του, θα θεωρείται παντού στον κόσμο ως «καθολικά καταδικασμένο τρομοκρατικό κράτος» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε εκ νέου ότι δε θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση. «Η Χαμάς είναι ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές (…) Η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα» σημείωσε.

«Τα 2/3 από τους 12 χιλιάδες πολίτες της Γάζας που δολοφονήθηκαν είναι παιδιά και γυναίκες. Και ο πόλεμος έχει ηθική. Ο πρώτος κανόνας του νόμου του πολέμου είναι να μην βλάπτεις τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και οι άρρωστοι» σημείωσε.