Κόλαση στη Γάζα: Οι IDF μεταφέρουν θερμοκοιτίδες για την απομάκρυνση νεογνών από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Κόλαση στη Γάζα: Οι IDF μεταφέρουν θερμοκοιτίδες για την απομάκρυνση νεογνών από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Τα καύσιμα για τις γεννήτριες του νοσοκομείου εξαντλούνται

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα πως συντονίζουν τη μεταφορά θερμοκοιτίδων στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να καταστεί ενδεχομένως δυνατή η απομάκρυνση νεογέννητων από το μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

Η ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με μια φωτογραφία στρατιώτη που φορτώνει θερμοκοιτίδες σ' ένα βαν, εκδόθηκε μετά τις εκκλήσεις απόγνωσης από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα για ασθενή νεογνά, καθώς οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πλησιάζουν και τα καύσιμα για τις γεννήτριες εξαντλούνται.

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε σήμερα πως δεν υπάρχει αντίρρηση για την απομάκρυνση των μωρών από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, όμως δεν υπάρχει μηχανισμός για να πραγματοποιηθεί η απομάκρυνση αυτή.

«Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθούν τα μωρά σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στην Αίγυπτο, τη Δυτική Όχθη ή ακόμα και στα νοσοκομεία της κατοχής. Γι' αυτό που νοιαζόμαστε περισσότερο είναι η ευημερία και οι ζωές αυτών των μωρών», δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κίντα σε τηλεφωνική επικοινωνία του από το νοσοκομείο.