Καταλανός πρώην πολιτικός πυροβολήθηκε σε… ενέδρα στη Μαδρίτη

Καταλανός πρώην πολιτικός πυροβολήθηκε σε… ενέδρα στη Μαδρίτη

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, είπε πως εξ όσων αντιλαμβάνεται ο Βιδάλ-Κουάδρας είναι «εκτός κινδύνου» στο νοσοκομείο

Ο πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας στην περιφέρεια της Καταλονίας πυροβολήθηκε σήμερα στο πρόσωπο στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας πυροβολήθηκε στην εύπορη συνοικία Σαλαμάνκα της κεντρικής Μαδρίτης γύρω στη 1.30 μ.μ. (τοπική ώρα) και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι αναζητεί δύο άνδρες, σε σχέση με το συμβάν, οι οποίοι επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα Yamaha. Ο ένοπλος, που φορούσε κράνος, σταμάτησε και κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα για να πυροβολήσει τον Βιδάλ-Κουάδρας.

Μετά το συμβάν, οι δύο άνδρες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα.

Ο Βιδάλ-Κουάδρας, 78 ετών, ήταν ο επικεφαλής του κεντροδεξιού PP στην Καταλονία, εκ των ιδρυτών του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, ενώ διετέλεσε ευρωβουλευτής (1999-2014) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας. Όλη μου η στοργή αυτή τη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο ζήτησε να διεξαχθεί ενδελεχής αστυνομική έρευνα.

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, είπε πως εξ όσων αντιλαμβάνεται ο Βιδάλ-Κουάδρας είναι «εκτός κινδύνου» στο νοσοκομείο. Είπε πως είναι πολύ νωρίς να γίνουν εικασίες για τον λόγο της επίθεσης στον Βιδάλ-Κουάδρας.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή που σημειώθηκε το συμβάν. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, ανέφερε η αστυνομία.