Αιματηρή επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη: Νεκροί οκτώ Παλαιστίνιοι, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες

Αιματηρή επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη: Νεκροί οκτώ Παλαιστίνιοι, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες

Οι δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν στη Τζενίν

Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής αναθεωρώντας προηγούμενο απολογισμό του.

Αρχικά το υπουργείο είχε κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, αργότερα για έξι και επτά από αυτή την επιδρομή, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ακόμη 14 Παλαιστίνιοι.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι «σημαντική δύναμη του στρατού κατοχής» πραγματοποίησε επιδρομή στη Τζενίν.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν στη Τζενίν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, ένας από τους διασώστες της, ο Σαμπρίν Ομπέιντι "τραυματίστηκε από σφαίρες στην πλάτη". "Αυτό συνέβη όταν ασθενοφόρο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου έγινε στόχος στη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων κατοχής στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν", ανέφερε ο οργανισμός στην πλατφόρμα Χ.

Τουλάχιστον 173 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους από τις 7 Οκτωβρίου και την αιματηρή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τα στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στο κατεχόμενο παλαιστινιακό έδαφος με την υποψία ότι συνδέονται με τη Χαμάς.