Θρίλερ με οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Θρίλερ με οκτώ εγκλωβισμένους Έλληνες στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδους φορείς για τον απεγκλωβισμό τους και τη μετάβασή τους στη Ράφα

Οκτώ Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και να περάσουν στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι οκτώ πολίτες με ελληνικά διαβατήρια βρίσκονται στο μοναστήρι μαζί με δεκάδες άλλους άμαχους, οι οποίοι έσπευσαν να απομακρυνθούν από την εμπόλεμη ζώνη στην πόλη της Γάζας. Το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Τα ονόματα και των οκτώ Ελλήνων, οι οποίοι παρέμειναν στο μοναστήρι, έχουν δοθεί τόσο στις Ισραηλινές, όσο και στις Αιγυπτιακές Αρχές, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Ισραηλινές Αρχές για την παραμονή Ελλήνων πολιτών στο μοναστήρι. Το Υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε ετοιμότητα. Όταν ανοίξει εκ νέου η διάβαση της Ράφα και καταστεί δυνατή η μετάβασή εκεί των Ελλήνων πολιτών θα μεταφερθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην Αίγυπτο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.