Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Υπέκυψε στα τραύματά της η στρατιωτίνα που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Υπέκυψε στα τραύματά της η στρατιωτίνα που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ιερουσαλήμ

Ο 16χρονος δράστης σκοτώθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς

Η Ισραηλινή στρατιωτίνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση με μαχαίρι έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, το παλαιστινιακό τμήμα της πόλης που έχει προσαρτηθεί από το Ισραήλ, υπέκυψε στα τραύματά της ενώ ο 16χρονος δράστης σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ένας τρομοκράτης οπλισμένος με μαχαίρι έφτασε στο αστυνομικό τμήμα του Σάλεμ και μαχαίρωσε μια στρατιωτίνα (…) Οι δυνάμεις της μεθοριακής αστυνομίας εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη πυροβολώντας τον» ανέφερε το πρωί η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Το απόγευμα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η στρατιωτίνα υπέκυψε αφού ο έφηβος δράστης «τη μαχαίρωσε θανάσιμα».

Η στρατιωτίνα, ηλικίας 20 ετών, είχε και την αμερικανική υπηκοότητα και εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ πριν από δύο χρόνια. Κατοικούσε στο κιμπούτς Σάαντ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, στη ζώνη που μπήκε στο στόχαστρο της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο δράστης ήταν ένας νεαρός από την Αλ Ισαουίγια, μια συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ένας δεύτερος ύποπτος συνελήφθη σε κοντινή απόσταση.

Το πρωί, η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, κοντά στην Πύλη της Δαμασκού, μια από τις εισόδους της Παλιάς Πόλης, είχε αποκλειστεί και ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας Γιάακοβ Σαμπτάι μετέβη επιτόπου.