Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περισσότερο από το 60% των θέσεων εργασίας στη Γάζα έχουν χαθεί

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περισσότερο από το 60% των θέσεων εργασίας στη Γάζα έχουν χαθεί

Σύμφωνα με Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας έχουν χαθεί στη Γάζα αφότου ξέσπασε η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, όπως ανέφερε σήμερα η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, κάτι που προστίθεται στη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον πολιορκούμενο από το Ισραήλ θύλακα.

Οι απώλειες ανέρχονται συνολικά σε 182.000 θέσεις εργασίας στη μικρή παλαιστινιακή περιοχή, ανέφερε η ΔΟΕ στην πρώτη αποτίμησή της του αντίκτυπου των ισραηλινών χερσαίων και αεροπορικών πληγμάτων στη Γάζα που ξεκίνησαν μετά τη φονική εισβολή μαχητών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

"Η αρχική αποτίμησή μας των συνεπειών της τραγικής τρέχουσας κρίσης στην παλαιστινιακή αγορά εργασίας απέδωσε εξαιρετικά ανησυχητικά αποτελέσματα, τα οποία θα επιδεινωθούν αν η σύγκρουση συνεχιστεί", ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια της ΔΟΕ για τα Αραβικά Κράτη, Ρούμπα Τζαραντάτ, προσθέτοντας πως η κρίση θα αντηχεί "για πολλά χρόνια ακόμη" για τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Ακόμη και πριν από τον πόλεμο και την ενίσχυση του οικονομικού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, περίπου οι μισοί κάτοικοι του μικρού παράκτιου θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας.