Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στην πόλη της Γάζας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν μέσα στην πόλη της Γάζας

Ο αρχηγός του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού τονίζει ότι οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται με πυρά από θάλασσα και αέρα

Μέσα στην πόλη της Γάζας, την οποία περικυκλώνουν από διάφορες κατευθύνσεις, επιχειρούν τα Ισραηλινά στρατεύματα, σύμφωνα με τον αρχηγό του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αντιστράτηγο Χέρτσι Χαλέβι.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα άλλο σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περιβάλλουν και εμβαθύνουν και τα επιτεύγματα», ανέφερε ο Χαλέβι σε δήλωση από βάση της Πολεμικής Αεροπορίας. «Οι δυνάμεις μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματική μάχη και θάρρος» λέει και προσθέτει ότι τα στρατεύματα συμμετέχουν σε μάχες σε κοντινή απόσταση.

«Οι επίγειες δυνάμεις συνοδεύονται από ακριβείς πληροφορίες, με πυρά από αέρος και θάλασσα. Αυτή η συνεργασία κάνει τη μάχη πολύ πιο αποτελεσματική», συνεχίζει ο Χαλέβι. «Οι πολεμιστές μας, που πολεμούν σε κοντινή απόσταση ενάντια σε έναν σκληρό εχθρό, έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα: Η συντροφικότητα και το πνεύμα μάχης ρέουν στις φλέβες τους», τονίζει και συμπληρώνει: «Το πνεύμα της ισραηλινής κοινωνίας και η δικαιοσύνη της υπόθεσης μας μας συνοδεύουν ανά πάσα στιγμή».

Ο Χαλέβι λέει, ότι αυτός ο πόλεμος έχει «ένα οδυνηρό και δύσκολο τίμημα», με 18 στρατιώτες να έχουν σκοτωθεί στη χερσαία επιχείρηση μέχρι στιγμής. «Χάσαμε τον καλύτερο από τους γιους μας στον πόλεμο, αγκαλιάζουμε τις οικογένειές τους… θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε». Ο ίδιος δηλώνει, ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει «υποχρέωση» να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους, που κρατούν η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφέρει ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δραστηριοποιείται στη Γάζα «με σημαντική δύναμη», αλλά τονίζει ότι «λιγότερο από το μισό» της δύναμης της IAF χρησιμοποιείται στη Γάζα. Το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της είναι έτοιμο, γεμάτο με βόμβες «σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη επίθεσης σε άλλα μέτωπα». Λέει ότι ο στρατός μάχεται «στο όνομα της ιερότητας της ζωής, ενάντια σε έναν εχθρό που έχει χαράξει τον θάνατο στη σημαία του. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας να ζούμε με ασφάλεια και να ευημερούμε στην πατρίδα μας». «Δεν έχουμε άλλη χώρα μπροστά στο απόλυτο κακό. Ενεργούμε με ψυχραιμία, ευφυΐα και αποφασιστικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.