Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέος πολύνεκρος ισραηλινός βομβαρδισμός σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέος πολύνεκρος ισραηλινός βομβαρδισμός σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοινώνει 27 θανάτους από ισραηλινό πλήγμα κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ

Αδιάκοπα και σχεδόν αδιακρίτως βομβαρδίζεται η Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, με νέο πολύνεκρο πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής άμυνας της Γάζας, το Ισραήλ έπληξε σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό Bureij στο κέντρο της Γάζας, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ο Μαχμούντ Μπασάλ είπε, ότι ήταν δύσκολο για τους πρώτους διασώστες να φθάσουν στα ερείπια, λόγω των κατεστραμμένων υποδομών και της έλλειψης καυσίμων. Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τα ερείπια, ανέφεραν οι κάτοικοι στο Associated Press.

Σε 27 ανέρχονται οι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε, ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό. "Τα πτώματα 27 μαρτύρων περισυνελέγησαν, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Ασράφ αλ-Κίντρεχ. Ο απολογισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή επί του παρόντος.

Στις εικόνες που μετέδωσε το AFPTV, η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου, διακρίνονται αιμόφυρτα πτώματα, που κείτονται στο έδαφος μπροστά από το σχολείο, μέσα στο οποίο είχαν καταφύγει πολλοί εκτοπισμένοι του πολέμου, που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.